Päevakäpp: tänaval kasvanud Manuela oskab hinnata inimeste lähedust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kassiabi

MTÜ Kassiabi juures ootab oma kodu Manuela. Imearmas pruunitriibulise karvaga, pisut tagasihoidliku ja leebe loomuga kassike. Esialgu ei ole teda toas teiste kasside kõrval kohe märgatagi. 

Selle asemel, et tulla inimest ise tervitama, ootab ta vaikselt diivanil lootuses, et inimene tuleb ise tema juurde sõprust sobitama. Uskuge, diivani pehmust, toa soojust ja inimese armastust oskab Manuela väga hästi hinnata, sest ta on mitmeid aastaid elanud tänaval. Kassiabi andmetel elas ta vähemalt kolm aastat Klooga raudteejaamas — seal üritas ta külmal betoonpingil päikese käes sooja saada, trotsis krõbedat külma ja ootas oma inimest.

Selle kolme aasta jooksul leidus Manuela õnneks ka häid inimesi — talle toodi aeg-ajalt süüa ja mõni julgem, kes tänavakassi ei peljanud, võttis isegi sülle. Aga kodu ei pakkunud mitte keegi. Õnneks juhatas elu Kassiabi tubli vabatahtliku ühel päeval just Kloogaranda ning sealt algaski Manuela elus uus ajajärk: nüüd elab ta Kassiabis koos mitmete teiste kassidega.

Praegu meenutab Manuelale killukest tänavaelu vaid üks asi — inimesed tulevad, toimetavad, teevad pai… ja lähevad ära, oma koju. Manuela ootab pikisilmi päeva, kui tuleb inimene, kellele saaks vaikselt sülle pugeda ja tagasihoidlikult küsida: «Kas me läheme täna koos koju?»

Kui usud, et just sina võiksid pakkuda Manuelale hoolt ja kindlustunnet, siis tea, et ta ootab sind väga. Ootab sind, et olla su kõrval nii heas kui halvas. Nüüd tead sina tema lugu ning usu, ka tema oskab sinu armastust hinnata. Manuelaga kohtumiseks kirjuta MTÜ Kassiabile Facebooki või meiliaadressile kodu@kassiabi.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles