Päeva armsaim video: väikesed pandapojad harjutasid roomamist

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juulis sündisid Hiinas Guangzhous kaks hiidpandapoega. Seni on loomad olnud abitud, kuid muutuvad aina tugevamaks ja õpivad nüüd hoolega roomamist.

Üks pandapoegadest sai nimeks Tingzai. Tema ema Tingting sündis Sichuanis, kuid transporditi Guangzhousse 2008. aastal enne Wenchuani maavärinat. Seni on Tingzai ülekaaluka osa päevast magades veetnud, kuid tema jäsemed on nüüdseks piisavalt tugevad, et panda pontsakat keha liigutada ja Tingzai kasutab oma vastleitud oskust võimete piires hoolega ära.

Teine pandapoeg ristiti Longzaiks ning kuigi ta on Tingzaist suuremat kasvu, on tema jalad nõrgemad ning seetõttu ei suuda ta end veel pikemat aega püsti hoida. Talitaja Chen Xiangxiangi sõnul ei ole aga muretsemiseks põhjust, sest mõlemad hiidpandad arenevad normaalkiiruse piirides ning tuleval kuul peaksid nad olema võimelised korralikult kõndima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles