Toiduga võib mängida: Tallinna loomaaed ootab homme keskkonnarikastamise päevale

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TONI LÄÄNSALU / PM/SCANPIX BALTICS

Elukeskkonna rikastamise peamine eesmärk on loomaaialoomade heaolu parandamine. Seetõttu toimub juba sel pühapäeval Tallinna Loomaaias keskkonna rikastamise päev, mis pakub lusti nii külastajatele kui ka loomadele.

Keskkonna rikastamise päeval serveeritakse loomade lõunasöök veidi teisiti kui tavaliselt. Seega tuleb loomadel toidu kättesaamiseks tavapärasest rohkem nuputada ja oma osavus proovile panna.

Keskkonna rikastamine on protsess, mille käigus luuakse loomadele väljakutsuv keskkond, et rahuldada nende sotsiaalseid, füüsilisi ja vaimseid vajadusi. Keskkonna rikastamise läbi muudetakse loomade elukeskkonda selliselt, et see innustaks neid tegema valikuid, kutsuks esile liigiomast loomulikku käitumist, esitaks vaimseid väljakutseid, julgustaks loomi rohkem liikuma ning suurendaks seeläbi nende üldist heaolu.

Lisaks, pakkudes keskkonna rikastamise läbi loomadele valikuvõimalusi, annab see neile teatava kontrolli oma elukeskkonna üle ning hoiab ära frustratsiooni ja stressi tekkimise. Ja mida aktiivsemaks muutuvad loomad, seda huvitavama kogemuse saavad ka loomaaia külastajad.

Keskkonnarikastamise ajakava:

kl 10:30 jaapani makaagid

kl 11 lõvimaja ahvid ja muud loomad

kl 11:30 troopikamaja elanikud

kl 12 pesukarud

Loomaaialoomade elukeskkonna ja käitumise rikastamisest leiab lisainfot siit. Ohustatud liikide kaitsel ja püsimajäämisel on loomaaedadel väga tähtis roll. Külastades Tallinna loomaaeda aitad kaasa kogu maailma loodusliku mitmekesisuse säilimisele.

Loomaaia kassad suletakse õhtul kell viis, kuid loomaaias võib jalutada veel kuni kella seitsmeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles