Anna oma hääl: Loomakaitse Selts kutsub valima aasta loomasõbralikku ja - vaenulikku tegu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treppoja kutsikavabrikust päästetud koer kliinikus.
Treppoja kutsikavabrikust päästetud koer kliinikus. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Tänasel Ülemaailmsel loomade päeval kuulutab Eesti Loomakaitse Selts (ELS) 18. aastat järjest avatuks aasta kõige loomasõbralikuma ja –vaenulikuma teo konkursi.

«Kõige loomasõbralikuma teo valimise eesmärgiks on tunnustada neid, kes on loomi hädas märganud ja andnud oma panuse nende aitamiseks,» sõnas ELS-i juhatuse liige Geit Karurahu.

«Samuti juhtida seesugustele heategudele tähelepanu ja näidata nendega eeskuju. Kõige loomavaenulikuma teo valimisega soovime, aga tähelepanu tõmmata ühiskonnas olevatele probleemidele, mis on loomadega seotud ja mis näitavad inimeste negatiivset suhtumist endast nõrgematele.» 

Eestis aset leidnud kõige eeskujulikumast ja kõige enam taunitavast loomadega seotud ning avalikkuse tähelepanu pälvinud tegudest valis ELSi meeskond välja kummaski kategoorias viis tegu, millest omakorda valisid organisatsiooni liikmed ja vabatahtlikud välja kolm.

Loomakaitsjad saatsid avalikule hääletusele järgnevad teod:

Kõige loomasõbralikuma teo kandidaadid:

  • Rimi loobumine puurikanade munade müügist
  • Kuuuurija ja Katrin Lusti kassi- ja koeravabrikute uurimine ning avalikustamine
  • Pärnu koolipoisid päästsid kassipoja

Kõige loomavaenulikuma teo kandidaadid:

  • Huntide negatiivse kujundi levitamine
  • Treppoja kutsikavabrik
  • Häädemeestel lämbusid kassipojad purgis

Oma hääle saab anda oktoobrikuu jooksul Eesti Loomakaitse Seltsi kodulehel. Novembris kuulutatakse välja kaks kõige enam hääli saanud lugu. Hääletada saab SIIN

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles