Eestlased annetasid hoolimatu juhi alla aetud koera raviks hiiglasliku toetussumma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Loomapäästegrupp / Heiki Valner / Facebook

Poolteist nädalat tagasi said loomakaitsjad teate koerast, kes oli Harjumaal auto alla jäänud. Autojuht aga koera heaolu vastu huvi ei tundnud ning loomale tõttasid appi juhuslikud möödujad. 

Vapper koer elas esimese öö üle ning kliinikus tuvastati tal käpaluumurd ja purunenud vaagen. Loomaarst Valdeko Paavel võttis Reksiks ristitud koera aitamiseks ette kuuetunnise operatsiooni, mis edukalt õnnestus. Tõeline paranemine hakkab aga alles nüüd ning Reks taastub läbielatust hoiukodus. 

Reksi lugu inimesi külmaks ei jätnud — 576 toetajat annetas koerakese raviks kokku veidi enam kui 8400 eurot. Iga toetus on olnud hädavajalik, sest juba praegu on Reksi kliinikuarve kerkinud 3500 euroni ning osa rahast läks koera saatusekaaslaste võlgade katteks: kinni maksti paari metskitse, üheksa linnu, kahe jänese, kahe kassi ja kolme siili arved. Annetusi tuli ka mujalt riikidest nagu Norra ja Austria. Viimasest saabus kampaania suurim ühekordne toetussumma 500 eurot.  

Loomaarst Valdeko Paavel nentis, et kuigi veel praegu on palju asju, mis võivad valesti minna, andis kliinikumeeskond Reksile üheskoos parimad võimalikud tingimused paranemiseks. Reks ise on aga tõeline võitleja — vaatamata kokkulapitud vaagnaluule ja kaela ümber pandud koonusele on koer rõõmsameelne, tahab väga ringi kõndida ja tähelepanu saada ning kui tervis korras, jääb innukalt uut kodu ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles