Aita süüdlane tuvastada: Järvamaal visati autost välja noor kass

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Möödunud reedel sai Eestimaa Loomakaitse Liit kõne naiselt, kes oli eelneval päeval pealt näinud kassi hülgamist. Loom jäeti Paide linnas Eivere ja Otiku küla piiril tee äärde kivihunniku otsa, hülgajad kihutasid aga autoga minema.

Kass visati välja tumesinisest universaalkerega Audist, milles istusid nooremapoolsed mees ja naine. Auto tagaaknal oli valgete tähtedega reklaam, mida juhtumit tunnistanud naisterahvas ähmiga korrektselt ei näinud. Peale kassi autost väljaviskamist andis Audi juht gaasi ja kihutas minema, mistõttu ei õnnestunud pealtnägijal autost pilti teha. Selle asemel, et leida loomakesele uus kodu, otsustati kass visata lihtsalt kivihunnikusse nälgima, külmetama ja kehvemal juhul surma ootama.

Nälginud moega kass on võõraste suhtes veidi arglik ning leidjal on õnnestunud teda toita, kuid mitte kinni püüda. Eestimaa Loomakaitse Liit palub kõigil, kes teavad, et tuttavatel, sugulastel või sõpradel oli ilus suur isane kass, keda enam perel pole, võtta ühendust aadressil info@loomakaitse.eu. Kui kass käes, hakkab liit talle ka uut kodu otsima ning kõik pakkumised on oodatud samale e-mailile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles