Ettevõtlik soomlanna avas Saaremaal kasside turvakodu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaigakass. Foto on illustreeriv.
Varjupaigakass. Foto on illustreeriv. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Saaremaal elav soomlanna Tuula Pennanen avas laupäeval Audlas Ida-Saaremaa kassidele mõeldud turvakodu Nurrunurk, mis sai juba eile esimese hoolealuse. 

«Suur töö on ära tehtud ja meie turvakodu lõpuks avatud,» tõdes Tuula Pennanen Saarte Häälele. Eile tõi Pennanen Tornimäe lähedalt esimese hoolealuse — emase kassi, kes on kavas steriliseerida. «Tema kahekuune poeg jäi veel sinna, aga usun, et juba homme (täna) saavad nad Nurrunurgas kokku,» ütles Pennanen.

Endises Audla kaupluse hoones, mille uus omanik Tuula Pennanen emalt päranduseks saadud raha eest kasside turvakoduks kohandas, tegi remondi Kahtla ettevõtte OÜ Buildhof. Majas asub karantiiniruum, kuhu kassid kõigepealt tuuakse – sinna mahub kümmekond kassi. Kui loom on terve või terveks ravitud, asub ta elama suures toas, endises poe müügisaalis. Kliinikutoas hakkab aga neljajalgsete patsientidega tegelema veterinaar Laine Sünter.

Loe lähemalt tänasest Saarte Häälest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles