Imearmas video: vaata, milline näeb punane panda välja oma esimestel elukuudel

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milwaukee loomaaias sündinud punane panda Lily.
Milwaukee loomaaias sündinud punane panda Lily. Foto: Milwaukee County Zoo / Facebook

USAs Milwaukee loomaaias tähistati juuni alguses suursündmust — esmakordselt nägi seal ilmavalgust punane panda.

Lily nimeks saanud pandapoeg on oma elu seni veetnud vaid pesakastis ning tema toimetustest annab aimu kasti paigutatud kaamera. Ka Lily sündi nähti just tänu kaamerale, sest punased pandad on oma poegade suhtest väga kaitsvad ning ei lase neil tükk aega ilma uudistada. 

Lily ema Erini jaoks on tegu esimese järglasega, kuid seni on ta emarolliga suurepäraselt hakkama saanud. Kui seni toitus Lily emapiimast, siis nüüd on talitajad talle pakkuma hakanud ka bambust.

Hiljuti jagas loomaaed videot, millel on näha väikese panda esimesed elukuud — emaga veedetud hellushetked, üksteise kaisus magamine ning Lily sirgumine abitust vastsündinust mängulusti täis põnniks. 

Looduses leidub punaseid pandasid Nepalis, Myanmari põhjaosas ja Kesk-Hiinas. Punasesse raamatusse on nad kantud ohustatud liigina, sest metsaraie hävitab punaste pandade elupaiku. Looduses elab praegu vähem kui 2500 täiskasvanud punast pandat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles