Südantsoojendav: kuldne retriiver päästis külmetava koaalapoja elu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kerry McKinnon / Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Austraalias Victoria osariigis elav kuldne retriiver Asha sai päästeingliks emata jäänud koaalapojale, kes keset ööd koera juurde sooja otsima tuli.

Asha perenaine Kerry McKinnon sai sel esmaspäeval tõelise üllatuse osaliseks — kui ta hommikul öö õues veetnud koera tuppa kutsuma läks, leidis ta eest koaala, kes Asha karvade külge klammerdunud oli. 

McKinnoni sõnul kukkus väike koaala tõenäoliselt keset ööd kukrust välja ja kaotas oma ema silmist ning kui ta ei oleks Ashat leidnud, oleks viie kraadini langenud temperatuur talle arvatavasti saatuslikuks osutunud. 

Foto: Kerry McKinnon / Caters News / Caters News Agency / Scanpix

«Aisha ei teadnud kuidas reageerida, ta vaatas mulle lihtsalt segaduses otsa,» rääkis McKinnon. «Aga ta keeras enda pead pidevalt koaalapoja poole, justkui kontrollides, kas too oli ikka veel olemas.»

Naine nentis, et koaalapoja Asha seljast ära võtmine oli keeruline, sest loomake seisis sellele agaralt vastu. Lõpuks see siiski õnnestus ning McKinnon viis koaala veterinaari juurde, kes väikese hädalise üle vaatas. Nüüd on loom spetsialisti hoole all ja kui ta on võimeline omapäi hakkama saama, lastakse ta taas tagasi loodusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles