Video: Taani loomaaias varastasid geipingviinid võõra pingviinitibu (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / Scanpix

Taanis Odense loomaaias sattus dramaatilise peretüli keskmesse pingviinipoeg, kes oli aedikus üksi ajal, mil tema vanemad basseini ujuma läksid. 

Pingviinitalitaja Sandie Hedgegard Muncki sõnul algas tüli sellest, et üks pingviinipoeg jäi omapäi — tema ema läks ujuma ning peagi lahkus tibu juurest ka isa. Seda nägi pealt geipingviinide paar, kes võimaluse ära kasutas ning tibu endale «röövis».

«Siinkohal on süüdi isapingviin, kes oma tibu valvama pidi,» leidis Munck. «Geipaar arvas ilmselt, et tibu oli hüljatud ning kuna ka neil on soov järglasi üles kasvatada, otsustasid nad tibu adopteerida. Pingviinipoja ema on väga kaitsev ja teiste suhtes agressiivne ning tema poleks üksi valvates tibu omapäi jätnud.»

Loomaaia juhtkond otsustas esialgu tibu geipaari hoole alla jätta ning lasta asjadel omasoodu kulgeda. Järgmisel päeval sai pingviiniema mõõt aga täis ning pärast lühikest sõnasõda õnnestus tal oma järeltulija lõpuks tagasi võita. Geipingviinid said endale aga kunstlikult viljastatud muna ning kui neil tibu haudumine õnnestub, saavad nad ta üheskoos üles kasvatada. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles