Tallinna loomaaed kutsub: tule ja vaata, mida teevad loomad sügisõhtutel

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TONI LÄÄNSALU / PM/SCANPIX BALTICS

Paljud loomad on loomu poolest aktiivsemad just õhtuhämaruses, sestap on neid siis ka põnevam jälgida. Samuti on peale väravate sulgemist loomaaias viibivad inimesed loomaaiaasukate jaoks midagi ebatavalist ja huvitavat: nende kohalolust antakse üksteisele märku ja neid tullakse vargsi uudistama.

Kas oled mõelnud, milles seisneb teadustöö loomaaedades ja kuidas see annab panuse ohustatud liikide püsimajäämisele looduses? Millega tegelevad loomaaedades DNA-analüüside- või liigikaitsespetsialistid? Mida tehakse loomaaias loomade heaolu tagamiseks? Milliste põnevate teadusprojektidega on loomaaias tegeletud, millised on praegu käsil ja millega on plaan tulevikus tegeleda?

Juba täna õhtul saavad kõik need küsimused vastused, sest Teadlaste Öö raames arutletakse loomaaia teaduskohvikus teemal «Kust tulid ja kuhu liigud, loomaaed?» Keskkonnahariduskeskuses on avatud Mõmmu kohvik, kust saab osta sooja jooki ning suupisteid.

Õhtu jooksul on igaühel võimalus anda oma panus ohustatud liikide toetuseks soetades Tallinna Loomaaia ja SA Lutreola koostöös valminud heategevuslikke tooteid. Sündmus on tasuta, osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine. Registreeruda saab siin!

Õhtu kava:

  • 18-19:30 Õhtune retk loomaaias giidide juhendamisel algusega lääneväravast (Ehitajate tee 150)
  • 20-22 Teaduskohvik «Kust tulid ja kuhu liigud, loomaaed?» keskkonnahariduskeskuse fuajees (Ehitajate tee 150).
  • 20-20:40 Mida loomaaiad teevad ohustatud liikide kaitseks? (Tiit Maran)
  • 20:50-21:20 DNA-uuringud loomaaias – kellele ja milleks? (Grete Nummert)
  • 21:30-22 Mida tehakse loomaaias loomade heaolu tagamiseks? (Nelly Mäekivi)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles