Pärnu noored võtsid kooli kaasa pargist leitud külmetava kassipoja (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed leidsid Pärnust Koidula pargist külmetava kassipoja.
Koolilapsed leidsid Pärnust Koidula pargist külmetava kassipoja. Foto: Erakogu

Täna hommikul leidsid Pärnu Vanalinna Põhikooli 8. klassi õpilased Koidula pargist kassipoja. Suutmata loomakest üksi jätta, võtsid poisid kassikese endaga ühes ning viisid ta koolimajja sooja. 

Kassipoeg päästjaid ei peljanud, vaid läks nende juurde ise tähelepanu lunima. Poisid otsustasid, et parimat nõu saab neile anda õpetaja ning viisidki looma pedagoogi juurde, kes asjasse vägagi mõistvalt suhtus, kassil klassiruumi jääda lubas ning Pärnu loomade varjupaigaga ühendust võttis.

Ei tule vast üllatusena, et neljajalgsest sai koheselt staar: poiste kaaslase sõnul tahtsid paljud õpilased kassi paitada ja sülle võtta ning mitmed lubasid lausa uurida, kas kass võib nende juurde kolida. Kassipoeg oli aga vana rahu ise, nautis tähelepanu ja oli kõigi paituste üle õnnelik. Varjupaigatöötajaid oodates jäi ta aga lõpuks ühe õpilase lauale magama.

Foto: Erakogu

Pärnu loomade varjupaiga juhataja Seyle Jussi sõnul ei ole kindel, kas umbes viiekuusel kassipojal on kodu olnud või mitte. Tänaval sündinud kassipoegadega võrreldes on ta inimeste suhtes tavatult julge, kuid ülevaatuse käigus kiipi ei leitud. Sellegipoolest oodatakse järgmised kaks nädalat võimalikku peremeest. 

Kui keegi aga kassipoja vastu huvi ei tunne, läbib ta kõik vajalikud terviseprotseduurid ja saab endale ka kiibi ning seejärel hakatakse talle otsima uut kodu. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles