Loomasõbrad ei pea leppima kraabitud diivanitega

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kel kass või koer olnud, see teab hästi, kui hävitavalt nende küüned ja hambad diivanikangale mõjuda võivad. Kuid kui hästi valida, saab endale kombineerida diivani, millest lemmiku jõud üle ei käi.

Kodumaise diivanitootja Oot-Oot esindaja Grete ütleb, et kraapimishimulist lemmiklooma köidab enim laia koegakangas, millest on väga kerge niite välja tõmmata. «Seetõttu soovitame lemmikloomaomanikel valida tiheda koega sile kangas, millele loom kergelt küüsi taha ei saa. Samuti on siledalt kangalt hõlpsam karvu puhastada,» sõnab ta. 

Samuti kodumaiseid diivaneid tootva ettevõtte Softrend esindaja Kristiina lisab, et vaadata tasuks kangaid, mille kude on peidetud. «Sellised on näiteks karvastatud ja sametised kangad, samuti kahekordsed kangad,» toob ta näiteid. 

Kindlasti on välistatud  efektlõngadega, näiteks bukleekangad ning muud pikema lõngajooksuga koega kangad, näiteks atlass-, vahvel-, pits- ja taimne kude. 

Softrendis on saadaval ka spetsiaalset niinimetatud kassikangast. «Selle eriline kudumistehnika tagab, et sellest nii kergesti niidid välja ei tule,» selgitab esindaja. Samuti on valikus mitmeid vee ja lapiga puhastatavaid ning niiskuskindlaid kangaid.

Grete sõnul on mõistlik valida sünteetiline kangas, sest seda on lihtsam puhastada. «Populaarsed on Trevira koega kangaid, mis ei soodusta tule levikut ega ima vedelikku. Need kangad leiavad tihti kasutust ühiskondlikes ruumides ja sobivad hästi ka lemmikloomaomanikele,» ütleb ta.

Hea uudis on Grete sõnul see, et kanga- ja värvivalikut jätkub ka lemmikloomaomanikele ning diivani väljanägemises suuri järeleandmisi tegema ei pea. 

Oot-Oot Stuudios on mitmele erinevale kangale tehtud ka kraapimistest, nii et tasub kindlasti oma silmaga üle vaadata, kuidas erinevad kangatüübid küüntega töötlemisele vastu peavad.  

Seega kindlasti ei pea unistuste diivani soetamine jääma selle taha, et kass lõhuks kanga nagunii: tuleb lihtsalt pisut põhjalikum eeltöö teha ja sobiv kangas leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles