Video: vaata, kuidas karu vee all kala püüab

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Võiks arvata, et oma suurte kehade tõttu ei ole karud vee all just kõige paremad jahipidajad. Tuleb välja, et see siiski nii ei ole ning ka sukeldudes on nad võimelised maiuspalu kätte saama.

Alaskal Katmai rahvuspargis filmitud videost on näha, kuidas Holly-nimeline pruunkaru Brooksi jõkke sukeldub, kala püüdma asub ning ühe lõhe kätte saab. Veealune kaamera on üks kümnest, mis Katmai pargist otsepilti edastab ning karude tegemisi on võimalik jälgida juunist oktoobrini. 

Brooksi jõe piirkonnas elavad karud pole inimestega kunagi kokku puutunud ning seetõttu pole neid ka märgistatud. Pargivahid on aga karudega tuttavad ja suudavad neid eristada ka välimuse järgi, mistõttu ollakse kindlad, et sukeldumisoskust demonstreeriv karu on justnimelt Holly.

Holly on ka varem tähelepanu saanud  — 2015. aastal võttis ta enda hoole alla emata jäänud karupoja. Selline «adopteerimine» on karude hulgas ääretult ebatavaline ning suure tõenäosusega oleks orvust karupoeg ilma oma uue emata hukka saanud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles