Naine päästis Balti jaamast herneste söömisest lõhkenud puguga tuvi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

25. augustil võttis Eesti Metsloomaühinguga ühendust Katre, kes oli Balti jaamast leidnud liikumatu tuvi. Nähes, et tuvi on elus, viis naine linnu koju ja hakkas talle siis abi otsima.

Sama päeva õhtul läks Metsloomaühingu vabatahtlik Elise Lillemägi tuvile järele, et talle esmaabi osutada. Vaatepilt oli ehmatav — läbivaatuse käigus selgus, et tuvi on söönud herneid, mis paisudes pugu katki rebisid ja seejärel lihasse kleepusid. Lisaks oli tuvi varvastel vigastus ning tema tasakaal oli häiritud.

Tuvi pugu puhastati seespoolt ära ja iga viimnegi hernes sai välja võetud. Järgneval päeval viidi tuvi veterinaaride hoole alla ning seal õmmeldi tema pugu taas kinni. Pärast operatsiooni taastus tuvi hästi, sai antibiootikumiravi, sõi ilusti ning harjus oma veidi ebatavalise jalaga. 

31. augustil tegi tuvi oma esimese lennu pärast vigastust ning 2. septembril lendas lind ilusas ja rahulikus piirkonnas vabadusse. Siinkohal panevad metsloomapäästjad inimestele aga südametele, et linde toites tuleb olla ettevaatlik. Tuvisid ning ka teisi linde hernestega toita ei tohi. Tuvidele sobiv toit on näiteks papagoide toit, tatar, kamajahu ja odratangud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles