Vahva video: Tallinna loomaaia hülgepoeg tegi suure basseiniga tutvust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Märtsi lõpus leiti Leetse panga matkarajalt vaid paari päeva vanune alatoitumuses hülgepoeg. Looma eest hoolitsemise võttis enda kanda Tallinna loomaaed, kus juba elamas kaks hüljest, Lielu ja Lätipoiss.

Hiljuti jagas loomaaed Facebookis toredat videot. Peale järjekordset hülgebasseini küürimist möödunud teisipäeval meelitati hülgepoeg Filja «suurde vette». Seekord oli isane Lätipoiss vana rahu ise, emane Lielu aga ei jäänud Filjast sammugi maha ja kui poiss püüdis kuivale pageda, sikutas ta teda loivast naksates vette tagasi.

Suure ülgebasseini puhastus on hülgepoja tähelepanu ka varem köitnud — esimesel korral oli Filja asjatoimetustest niivõrd huvitatud, et ta sisenes viimaks täiskasvanud hüljeste territooriumile, kuid libises kogemata veest tühja basseini põhja vanaloomade juurde. Vana isane Lätipoiss tõstis seepeale häält, ka Filja hakkas kisama, kuid emane Lielu tegi lühikese hoiatava häälitsusega Lätipoisi suunas lärmile kiire lõpu. Talitajad juhtisid igaks juhuks Filja tagasi tema poolele.

Hea õnne korral võivad külastajad Filjat suures basseinis ka näha. Kui hüljes on piisavalt kasvanud, viib tema tee tagasi loodusesse. Tallinna loomaaia turundusjuhi Margit Helmja sõnul pole aga täpselt teada, millal see juhtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles