Naine ajas Harjumaal koera alla, keeldus looma aitamast ja tundis muret vaid kindlustusrahade pärast (7)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner / Loomapäästegrupp

Eile õhtul juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Assaku kandis, milles sai vigastada teele jooksunud noor koer. Viis minutit hiljem sündmuskohalt mööda sõitnud Marika nägi teepervel «tõmblevat ja visklevat» looma ning ühte peatunud halli Fordi, mille juht oma masina juures küürutas. 

«Naine pidas samuti masina kinni ja läks abi pakkuma,» kirjutas loomapäästja Heiki Valner oma blogis. «Autojuhi suhtumine oli aga Marika sõnul rohkem kui kummaline või isegi šokeerivalt ükskõikne.» 

Marika kokkuvõte juhtunust oli järgmine: «Panin koerale oma autos olnud teki ümber ja kutsusin naisterahvast appi, et koer masinasse tõsta. Ta vastas, et tema autosse koera nüüd küll ei tõsteta, sest tal istuvad seal lapsed. Seejärel astus ta telefoniga kogu aeg rääkides koerast ja minust eemale ning läks jälle oma autot uurima.»

«Kuna ma üksinda ei jõudnud koera tõsta, siis hakkasin hääletama, aga keegi ei pidanud kinni. Seejärel helistasin tütrele ja ühele tuttavale, kes tulid Tallinnast appi,» jätkas Marika olukorra kirjeldamist. «Nende saabudes pidas kinni veel üks auto ja seda juhtinud meesterahvas aitas vigastatud koera minu autosse tõsta, millega me ise poleks vast oma jõududega hakkama saanudki, sest kartsime loomale veel rohkem viga teha. Seejärel viisime koera Loomade Kiirabi Kliinikusse, kus koheselt hakati temaga tegelema."»

Foto: Heiki Valner / Loomapäästegrupp

Vapper koer elas öö üle ning kliinikus tuvastati tal esmase kontrolli käigus käpaluumurd. Kuna koer aga jalgu alla võtta ei suuda, kahtlustatakse ka purunenud vaa, mille saab välja selgitada kompuutertomograafia. Enne on vaja aga õnnetu loom stabiilsesse seisundisse viia, sest narkoosi alla panek võib koera nõrgale organismile saatuslikuks saada. Kiipi koeralt ei leitud ning see teeb tema omaniku leidmise keeruliseks.

Õhtu üllatused sellega veel lõppenud polnud, sest kella kahe paiku öösel helises Loomade Kiirabi kliinikus telefon. Toru otsas oli valudes piinleva koera alla ajanud autojuht, kes looma edasise saatuse kohta küsimise asemel hoopistükkis lömmis masina üle kurtis ja kliiniku töötajatelt uuris, kuidas kindlustusrahasid kätte saada. 

Kuna koera omanik teada ei ole, on looma aitamise enda kanda võtnud MTÜ Loomapäästegrupp. Siinkohal paluvad vabatahtlikud loomapäästjad aga abi, sest koera ravikulude hind ähvardab taevani tõusta ning annetuste toel tegutseval MTÜ-l kulub iga sent marjaks ära. Kui soovid koera aidata, saad teda teha pangaülekandega: 

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Selgitus: «Assaku koera ravikulud»

MTÜ-l on ka annetusnumber 900 2323, millele helistades annetad 10 eurot. Telefonidelt kogunenud annetussumma laekub ühingule alles mõne nädala pärast, kuid raviarveid tuleb maksma hakata üsna pea ja seetõttu paluvad vabatahtlikud võimalusel siiski ülekanne teha. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles