Päevakäpp: elegantne Vikont on elanud seebiooperi väärilist elu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja / Facebook

Vikont on uhke pikakarvalise süsimusta kasukaga särasilmne peagi aastaseks saav kassipoiss, kelle saatus on olnud keerulisem, kui paljudel romaanikangelastel.

Mis te arvate, kes kasvatab kassilapsi? Nende ema? Enamasti küll, aga mitte alati. Vikonti ja tema õe ja vennaga, kes nüüd samuti Pesaleidja kassitoas kodu ootavad, läks teisiti. Nad sündisid Lasnamäe tagusel tühermaal ühes lagunenud majalobudikus ning õige pea pärast nende sündi sai nende ema kurja käe läbi hukka.

Ilmselt oleks sama saatus tabanud ka kassilapsi, kui neile poleks tekkinud kasuisa! Just — samasse majalobudikku jõudis oma kodust põgenenud äsja Pesaleidjast adopteeritud isakass, kes uskumatu hoolega kassipoegade eest hoolitsema asus ja nad üles kasvatas. On ju romaanivääriline lugu? Aga edasi läks veel kummalisemalt, pea seebiooperite vaimus: kätte jõudis kevad ja kassiperet toitnud inimesed hakkasid muretsema, et perekond võib peagi uuesti paljunema hakata ning nad püüti kinni ja viidi varjupaika.

Suur oli leidjate üllatus, kui arvatav kassiema osutus kastreeritud isakassiks, kes nüüdseks õnnelikult kassitoas tagasi on. Tema kasulapsed pidid varjupaigas mõnda aega ootama, kuni jõudsid samuti Pesaleidjasse, et nüüd siis kõik koos hakata inimeste usaldamise kunsti õppima.

Pole midagi imelikku selles, et elu sääraste vintsutustega alustanud imekaunis süsimust Vikont praegu kahejalgsete tegemisi pigem pesasügavusest jälgib. Aga ta pole sugugi agressiivne ja kassilapsele omane uudishimu aitab tal kiiresti kohaneda. Päriskodus toimuks see muidugi palju-palju kiiremini. 

Äkki tahad just sina sellele üliarmsale pikakarvalisele kassinoorukile maailma parimat kodu ja sõbralikku paikätt pakkuda? Vikontil on kaasavaraks Royal Canini kingipakk ning kõik vajalikud protseduurid: parasiiditõrje, kastreerimine ja vaktsineerimine on ka tehtud. Täida Pesaleidja kassivõtja küsimustik siin ning mine Vikontile kassituppa külla. Kui sul on küsimusi, kirjuta julgesti tema esindajale kassitoas aadressil kylli@pesaleidja.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles