Päevakäpp: must panter Žora usaldab inimesi jäägitult

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kassiabi / Facebook

Väljas möllavad sügistuuled, toas aga pikutavad kiisud pehme padja peal ja löövad nurru. Näiteks naudib praegu sooja tuba ja mõnusat küljealust üks MTÜ Kassiabi uusimaid hoolealuseid, ilus Žora.

See poiss hakkas vabatahtlike seas südameid võitma kohe, kui temaga tutvuti. Ta on üleni must nagu panter, suurte roheliste silmade ja läikiva kasukaga. Kui Žora liigub, siis ainult voolujooneliselt. Kui Žora inimest näeb, siis tabab teda rõõm. Žora usaldab kohe ja jäägitult.

Oi kui väga meeldib kassikesele inimesele külje alla pugeda ja peaga puksida. Juhtub vahel, et Žora tsipa näksab või käpaga patsti virutab — siis on küllap tema meelest liiale läinud erinevad raviprotseduurid, mis loomaarst ette nägi. Aga kes ikka kassi õigusi kaitseb, kui mitte kass ise.

Kas selline minipanter võiks olla sobilik kaaslane just sinu koju? Öömust kass, keda pimedas üles ei leia, kellel on alati rõõm näha oma inimest, aga kes alati jääb natuke iseteadlikuks? Kui see kõlab hästi, miks mitte kirjutada talle aadressil kodu@kassiabi.ee ning tulla Žorale tere ütlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles