Kas kassi peab pesema?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PetCity

Kassid ja vesi üldjuhul kokku ei käi, kuid paraku ei suuda pikakarvalised kiisud, näiteks pärslased, oma karva eest ise põhjalikult hoolt kanda ning nii tulebki neid aeg ajalt veega tutvustada. Need kassid, keda beebieas vannitamisega sinasõbraks tehtud pole, võivad sellesse protseduuri suhtuda küll vaenulikult, ent sellest hoolimata peab neid pesema, kuna pikakarvaliste kasside karvastik kogub tolmu ning pulstub.

Kuid, kui sageli peaks kassi pesema? Siin võiks öelda, et nii tihti kui vaja, kuid nii vähe kui võimalik. Kassi pesemise sageduse valib loomapidaja ise, kuid seda oma lemmiku heaolu silmas pidades. Et koduse nurrumootori karv oleks ilus, tuleks seda aga võimalusel igapäevaselt kammida. Enamikele kassidele see meeldib! Loomulikult pole hullu, kui mõni kammimise päev vahele jääb, kuid siiski tuleks pikakarvalise kassi karvahooldusele piisavat tähelepanu pöörata, sest vastasel juhul on kodus uhke lõvilaka asemel suur pulstunud karvakera. Lisaks inetule välimusele, on pulstunud karv kassile äärmiselt ebameeldiv ning ideaalne koht bakterite vohamiseks.

Kui aga igapäevahooldusest hoolimata pole karvastik just kõige värskem, võiks mõelda pesemise peale. Mitte mingil juhul ei tohi kassi pesta inimestele mõeldud šampooniga! Seda seetõttu, et inimestele mõeldud šampoonid kuivatavad looma nahka, võivad tekitada lööbe ning on liialt intensiivse lõhnaga. Kassidele on loodud aga spetsiaalsed šampoonid, mis ei ole nende nahka ärritavad. Samas leidub ka kiisude hulgas ülitundlikke isendeid, kellele pesuvahendid ei sobi. Seetõttu tasub oma lemmikut pärast esmakordset šampoonitamist jälgida ning vajadusel küsida nõu loomaarstilt. Kuid neile, kellele kiisu šampoon sobib, on see suur kergendus oma karva eest hoolitsemisel, kuna spetsiaalne kasside šampoon lihtsustab kammimist ning seeläbi ennetatakse takkude tekkimist. Lisaks spetsiaalsele kassi šampoonile, tuleks pikakarvalise kiisu karva poputada ka palsamiga. See tagab kauni karva sileduse, läike ning sära. Kuiva karvaga kassile tuleb erilist tähelepanu pöörata, sest selline karvatüüp vildistub kõige kiiremini. Kui see on juba juhtunud, ei aita kahjuks peale kääride enam midagi. Et säärast ebameeldivat olukorda vältida on võimalik kiisu karvkattele peale lasta ka spetsiaalset spreid. Lähemalt saab toote kohta lugeda SIIT. Seega, hoolitse enda kassi karvastiku eest.

NB! Pea meeles, et karvahooldus läheb hõlpsamalt siis, kui kassipoega hakatakse juba varajases eas harjutama kammimise ja pesemisega. Samas, kui karvapall on juba suur ning pole siiani pesemas käinud, võib ta saata esmakordsele spaa protseduurile ka PetCity groomingusse.

Copy
Tagasi üles