Kanterile pühendatud saluut pani ehmunud koerakese kuulina läbi linna lendama

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner / heikivalner.blogspot.com.ee

13. septembri õhtul sai loomapäästja Heiki Valner telefonikõne Tallinnas Raua tänaval asuva sauna administraatorilt, kes sõnas, et sauna ukse taha oli ilmunud väga äreva moega koerake. 

Pealtnägijate sõnul oli yorkshire'i terjerit meenutav koer mööda Faehlmanni tänavat nagu püssikuul lidunud ja vaid imekombel autode vahel tormates ellu jäänud. Administraator Monica lasi koera sisse ja käis siis iga natukese aja tagant õues vaatamas, ega keegi kutsat taga ei otsi, ent tulutult. 

Naine võttis ühendust Loomade Kiirabi kliinikuga, kust talle anti Heiki Valneri kontaktid. Loomapäästja tuli kohale, võttis koera endaga kaasa ja viis ta samasse kliinikusse kiipi kontrollima. Kiibil olevate andmete põhjal selgus, et yorkshire'i terjeri asemel oli tegu Tiffany-nimelise austraalia siidikoeraga ning registris oli olemas tema peremehe Urmase telefoninumber. Esialgu kinnitas Urmas, et temal kedagi kadunud ei ole ning Tiffany on ohutult kodus. Siis selgus aga, et Urmas ise on Itaalias puhkamas ning koera pidi valvama tema Kadriorus elav tütar. 

Foto: Heiki Valner / heikivalner.blogspot.com.ee

«Peretütar Krista ootas koos oma põnnidega meid juba Vesivärava uulitsal maja ees,» kirjutas Valner oma blogis. «Haaras Tiffany sülle ja kukkus kallistama.» Pere oli koera juba mitu tundi taga otsinud ning ka Paljassaare varjupaika külastada jõudnud, ent isa Urmase telefonikõne peale suundusid nad taas koju Tiffanyt ootama. Krista sõnul oli koera hirmu põhjuseks Kadrioru staadionil Gerd Kanteri auks lastud ilutulestik, mille peale Tiffany end aia vahelt läbi surus ja põgenes. 

«Lõpp hea, kõik hea,» rõõmustas Valner. «Taaskord leidis kinnitust tõsiasi, et kiip on lemmiku kiireim pääsetee koju tagasi. Loomulikult peavad omaniku andmed ka registris olema — ilma selleta pole kiibist vähematki tolku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles