Loomaarst vastab: kas liiga soe elamine võib väikeloomale ohtlik olla?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: Klaus Winstel / PantherMedia / Klaus Winstel / Scanpix

Loomapidamine toob palju rõõmu, ent kohati ka palju muresid. PetCity loomaarstid annavad Lemmikus nõu, mida ette võtta, kui miski neljajalgset vaevab.

«Meie pere lemmikloom on kolmekuune kääbusküülik. Kas soojad ilmad võivad tema käitumist mõjutada? Ühel õhtul oli kõik hästi, sõi ja kepsles kuid hommikul ei jooksnud ega tahtnud maiust, istus ühe koha peal. Kui elamine on liiga soe, kas loomal on oht kuumarabandusele?»

Vastab PetCity Rannamõisa loomakliiniku arst Gerlin Järvela: 

Kindlasti on kuumade ilmadega oht, et loomadel on liiga palav. Alati peab olema kindel, et loomal on koht, kuhu otsese päikese käest varjuda ning alati peab tal olema juurdepääs joogiveele.

Küüliku puhul võib olla mure ka mujal. Kuna probleem tekkis üleöö, siis tuleb mõelda, kas öösel sai midagi juhtuda? Kas küülik sai öösel endale kuskil viga teha? Samuti peab jälgima, küüliku väljaheiteid, sest tihti võivad seedeprobleemid küülikuid ootamatult tabada. Mõelge, kas ta sai midagi uut süüa või rohkesti mõnda toitu, mis võib gaase tekitada?

Üldiselt soovitaks sellise mure puhul kiiresti kliinikusse pöörduda, kuna küülikud on õrnakesed ja mõni tervisemure võib neile üsna kiirelt saatuslikuks saada.

Kas eesootavad kõrged temperatuurid panevad sindki oma väikese lemmiku heaolu pärast muret tundma? Täna annab loomaarst nõu, mida sellises olukorras ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles