Loomaarst vastab: miks kass end karvadest paljaks lakub?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaroslav Frank / PantherMedia / Jaroslav Frank / Scanpix

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikel on võimalus esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta. Täna annab veterinaar nõu, kuidas aidata end karvutuks lakkuvat kassi.

«Minu üheksa-aastane emane steriliseeritud kass on ennast kõhu alt karvadest paljaks lakkunud. Oleme käinud veterinaari juures, kus ta sai süstina allergiavastast rohtu. Veidi rahunes, kuid mõned päevad hiljem hakkas jälle usinasti lakkuma. Mida veel võiks ette võtta?»

Vastab PetCity Rannamõisa loomakliiniku arst Gerlin Järvela: 

Kassidel esineb sellist lakkumist mitmel juhul. Esiteks mõelge, kas enne seda kui probleem hakkas oli midagi, mis kassile stressi võis põhjustada (kolimine, uus pereliige, kasvõi mööbli ümberpaigutamine kodus). Selline lakkumine on tihti ka valu või ebamugavuse väljendus. Üheksa-aastane kass on juba sellises vanuses, et ilmnema võivad hakata nö ealised probleemid, näiteks valu liigestes.

Tihti hakkavad kassid kõhualust lakkuma ka siis, kui nende mure on põies. Kassidel esineb päris palju urineerimismuresid ja nende uriinis võivad olla kristallid, mis urineerimisel valu ja ebamugavust põhjustavad. Igal juhul on probleem selline, mille puhul peaks kindlasti loomaarsti juurde pöörduma ning tegema vajalikud uuringud.


Hea lugeja, kui ka sinul on lemmikloomade, nende käitumise ja tervisega seonduvaid küsimusi, siis saada need meile SIIT ning koostöös loomaarstidega leiame neile vastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles