Edukas kampaania tõi Tallinna loomaaia Tiigrioru jaoks ligi 13 000-eurose toetuse

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiger Pootsman
Tiiger Pootsman Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Selle aasta mai algusest augusti lõpuni viis AS Olerex läbi kampaania, mille raames koguti igalt müüdud lasteeinelt 50 senti Tiigrioru valmimise toetuseks. Tänu kampaanias aktiivselt kaasa löönud Olerexi klientidele õnnestus kokku koguda 12 807 eurot.

Kuni Tiigrioru valmimiseni elab seitsmeaastane amuuri tiiger Pootsman vanast laohoonest ümber ehitatud puuris, mis paraku ei paku loomale sobilikke elutingimusi. Head loomapidamistingimused on vajalikud selleks, et Pootsmanile saaks tuua uue kaaslase ja Tallinna Loomaaed muutuks amuuri tiigrite rahvusvahelise paljundusprogrammi juhtivaks parneriks.

Tallinna Loomaaed soovib Tiigriorust luua paiga, mis pakub avaraid ning võimalikult looduslähedasi tingimusi amuuri tiigritele ning üllatavaid elamusi loomaaia külastajatele. Kuna sellise paiga loomine ei ole odav, on iga panus Tallinna Loomaaiale suureks abiks ning iga abistaja oodatud.

«Plaan Tiigrioru projekti toetada sündis pärast seda, kui kohtusime Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi juhatuse liikme Veronika Padari ja juhatuse esimehe Alar Lõhmusega, kes meile amuuri tiigri praegustest elutingimustest rääkisid ja heategevuskampaaniat tutvustasid,» selgitas toetuskampaania idee sündi AS Olerex turundus- ja kommunikatsioonijuht Erki Tammleht.

«Seda teemat oma majas sees arutades oli peamine toetaja ja initsiaator Olerexi üks omanikest Andres Linnas. Tema suur soov ja inspiratsioon tiigri toetuseks midagi ette võtta on paljuski tingitud tema taustast — oma hingelt ja hariduselt on ta nimelt bioloog. Toetusprojektide valikul lähtub Olerex eelkõige nende olulisusest ühiskonna jaoks: määrav on see, et panus ka tegelikult loeb ning midagi muuta aitab. Lisaks peab toetusprojekt olema sõbralik ja perekeskne ning hooliv ja keskkonnasäästlik,» lisas Tammleht.

«Täname südamest Olerexi ja tema kliente. Loodame väga, et Tiigrioru annetuskampaaniaga liitub sama palju toredaid Eestimaa ettevõtteid ja eraisikuid, kui oli jääkarude uue kodu jaoks annetajaid,» avaldas Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi juhatuse esimees Alar Lõhmus. «Loome koos amuuri tiigritele uue kodu, sest ka suurimad vajavad abi.» Tänusõnadega ühines ka Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran.

Hoolimata täbarast hetkeseisust on tiiger praegugi külastajate suur lemmik. Ent tulevikus loodavas Tiigriorus rõõmustaks uudistajaid võimalus nende võluvate kaslaste tegemisi mitmekesisemalt jälgida — seda kas läbi klaasi või siis loomade jaoks märkamatuks jäävast tunnelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles