Rõngu plastitehase töötaja viga jättis verinoored kassipojad emata

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Mõned päevad tagasi sai Eestimaa Loomakaitse Liit (ELL) kõne naisterahvalt, kes teatas, et oli leidnud kasti kassipoegadega. Kassipojad olla veel pimedad ja karjuvat kõvasti. 

Esialgu anti leidjale nõu oodata — kindlasti on kuskil emakass, kes poegade juurde tagasi tuleb. Vaevalt poole tunni möödudes tuligi uus kõne. Sel korral anti infot, et keegi Promensi tehase öövahetuse töötajatest olla leidnud kassipojad öösel laost, nad süüdimatult muu rämpsu sisse pannud ja kasti mujale viinud. 

Ükski emakass oma poegi enam niiviisi üles ei leia ning nii noored kassipojad omapäi ellu ei jää. Oodata polnud sekunditki, sest üks kassipoegadest oli muutunud loiuks ning peagi oli kohal ELLi vabatahtlik Pille, kaasas pipetid, kassipoegade piimasegu ja soojenduspudelid. 

Peale pooletunnist söötmist ja soojendamist viis naine pojad enda juurde, kus ootas ees emakass veel kolme järglasega. Pille rõõmuks võttis kass hädalised vastu ning asus neid imetama, päästes tõenäoliselt kõigi kolme elud. Et emakassi mitte üle koormata, toidab Pille kassipoegi nüüd pipetiga iga kahe tunni tagant. 

Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

ELLile jääb mõistmatuks, mis toimus inimese peas, kes kassipojad kasti pani ja viis nad minema kohta, kus kassiemal nende leidmine võimatu oli. Praegu kosuvad tillukesed ellujääjad Pille juures ning kui nad on piisavalt sirgunud, hakatakse neile otsima kodusid. 

Kui saad ELLi toetada kassipoegade ravi- ja toiduarvete tasumisel, on vabatahtlikud väga tänulikud. 

Pangaülekanne:

Eestimaa Loomakaitse Liit
EE742200221052074915 (Swedbank)
EE441010220252652225 (SEB)

Annetustelefonid:
9000 777 (5.-)
9000 888 (10.-) 

Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles