Imearmas video: pisike jõehobu naudib täiel rinnal vanniskäiku

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: The Toronto Zoo / Facebook

10. augustil Kanadas Toronto loomaaias sündinud kääbusjõehobu on vaid kuuvanune, ent juba praegu sulatab ta lugematul hulgal südameid.

Väikese jõehobutüdruku saabumine oli rõõmustav sündmus — viimati nähti Toronto loomaaias kääbusjõehobu sündi 20 aastat tagasi. Ema Kindia saab oma järeltulija eest hoolitsemisega suurepäraselt hakkama ja toidab teda iseseisvalt. 

Igal hommikul vannitatakse veel nimeta jõehobuplikat, et ta puhas oleks ja veega harjuks. Talitajate sõnul on ta juba praegu ujumisest suures vaimustuses, veeretab end oma vannis ringi ja puhub ninaga õhumulle. Jõehobude eluruumides on ööpäevaringselt madala veetasemega anum, kuhu väike jõehobu tihti omast tahtest sisse ronib. 

Kääbusjõehobud on ohustatud liik ning looduses on neid vähem kui 3000 isendit. Viimase 100 aasta jooksul on populatsiooni arvukus kiirelt kahanenud, sest inimasustuse laienemine ja põlluharimise tarbeks metsade langetamine võtab jõehobudelt eluruumi ära. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles