Video: Harjumaalt leiti puu otsast alla potsatanud oravapoeg

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

26. augustil saabus Kuusalust Eesti Metsloomaühingu vabatahtliku Kristi Meikari juurde kurvas seisus oravapoeg, kellel olid pesast välja kukkumise tagajärjel tugeva peapõrutuse sümptomid. 

Oravapoeg oli apaatne ja tema ninast jooksis lakkamatult verd. Verejooksu sai Kristi kinni alles järgmise päeva hommikuks, kuid oravapoeg värises ja tudises sellegipoolest ning väsis peale iga liigutust kiirelt. Kindluse mõttes viidi loomake Loomade Kiirabi arsti Helen Reino järelvalve alla. Veterinaaride juures sai orav rohtu ning rändas siis tagasi Kristi juurde taastuma. 

Loomade kiirabis sai oravapoeg omale ka nime: Tipsu. Kristi sõnul tuli oravakese nimi tema seisundist — käbikuningas tuigerdas ja kukkus ümber, nagu veidi tipsutanud inimene.

Nüüdseks on Tipsu seisund stabiilne, kuid enne metsa naasmist on tal vaja ületada veel sabaots ja seda sõna otseses mõttes. Oravapoisil avastati röntgenis sabavigastus, mis tähendab, et ta peab jääma ravile plaanitust pikemaks. Oravad kasutavad saba täpseteks hüpeteks, aga Tipsul on sellega probleeme ning seetõttu peab ta täpsushüppeid veel harjutama.

Peale seda, kui Tipsu on «eksami» läbinud ja tõestanud, et suudab probleemideta oksalt oksale hüpata, läheb ta tagasi metsa oma õdede-vendade juurde ja alustab iseseisvat oravaelu.

Metsloomaühing saab Eesti metsloomi aidata ainult kaasaelajate ja annetajate abiga. Praegu vajab ühing hädasti toetusi spetsiaalsete piimasegude ja toidu ostmiseks ning kliinikuarvete tasumiseks. 

Ühingule saab annetada telefoni teel: 

9009933 annetad 5€.

9009955 annetad 25€. 

Helistades kuula kindlasti ära kogu tervitustekst, sest muidu annetust ei toimu.

Samuti saad toetuseks teha ülekande metsloomaühingu kontole:

Eesti Metsloomaühing
EE952200221067573100
Selgitus: «toidu ja ravikulud».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles