Pisarakiskuja: kogu elu ketis veetnud surevale koerale tehti imeline kingitus

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Willie sai esimest korda elus kogeda tõelist sünnipäevapidu.
Miss Willie sai esimest korda elus kogeda tõelist sünnipäevapidu. Foto: www.peta.org

USAs Põhja-Carolina osariigis elas koer nimega Miss Willie 12 aastat ketti aheldatuna, tema ainukeseks positiivseks inimkontaktiks loomakaitsjate visiidid.

Loomade õiguste eest võitlev organisatsioon PETA võttis Miss Willie aitamise enda kanda, kuid koera omanikud keeldusid tema loovutamisest. Seetõttu hakkasid PETA vabatahtlikud koeral regulaarselt külas käima, et temaga aega veeta. 

Ühel hiljutistest visiitidest märgati aga, et Miss Willie tervis oli halvenenud — koer oli letargiline, suutis vaevu kõndida ja hingas kähisedes. Koera omanik ei olnud tema terviseprobleeme tähelegi pannud ning nõustus kutsast lõpuks loobuma. 

Miss Willie viidi koheselt loomakliinikusse, kus selgus, et koer kannatas kaugelearenenud südameusstõve käes ning tema kopsudesse oli kogunenud vedelik. Teha ei olnud midagi ja veterinaarid ennustasid, et eakas Miss Willie ei ela kauem kui mõned nädalad. 

PETA vabatahtlikud otsustasid, et need nädalad peavad olema Miss Willie elu parimad ning panid kokku nimekirja asjadest, mida koer pidi enne surma kogema. Järgmise kahe nädala jooksul korraldati Miss Williele muuhulgas sünnipäevapidu, kanuusõit, massaaž ja päev rannas. Esimest korda elus sai ta magada pehmel asemel. 

Miss Willie suri rahulikult ja oma uutest sõpradest ümbritsetuna vaid 16 päeva pärast seda, kui ta lõpuks vabastati. «Miss Willie veetis oma elu ketti aheldatuna ja pea täielikult hüljatuna,» seisis PETA poolt välja antud teates. «Me oleme õnnelikud, et saime talle tema eluõhtul pakkuda veidigi rõõmu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles