Läänemaalt leiti hüljatud kuuri rämpsu alla surema jäetud kassipojad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipoeg Väike Kribu kliinikus.
Kassipoeg Väike Kribu kliinikus. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Eelmise nädala lõpp tõi Eestimaa Loomakaitse Liidule õõvastava teate Läänemaalt — mahajäetud kuurist leiti tamiili sisse mässitud kassipojad, üks vaevu elus, teine juba hinge heitnud. 

Läänemaal elav Regina riputas parajasti õues pesu kuivama, kui kuulis kassipoja südantlõhestavat nuttu. See tuli naabrimehe kuurist, kes juba aastaid kõrvalmajas ei ela. Kuna nutulaul oli vali ja asi ei tundunud õige, läks naine vaatama, mis seal toimub. Ust avades lõi ninna hingemattev laibalehk.

Kuur kust kassipojad leiti.
Kuur kust kassipojad leiti. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Hämar kuur oli silmini täis kõikvõimalikku sodi ja rämpsu ning kuskil selle haisu sees ja rämpsu all nuttis kassipoeg. Pisaratega võideldes asus Regina sodis kaevama, nägi lõpuks pisikest kiisupoega ja haaras tal turjast. 

Koos kassipojaga kerkis kaasa ka pundar tamiili — neljajalgne oli selle sisse mässitud ning tema alt leidis Regina teise kassipoja elutu keha, mis samuti tamiili sees lõksus. Kääride abil sai Regina haledalt piuksuva ja silmnähtavalt nälginud kassipoja lõpuks vabastada. Kassipoeg ei suutnud ühele jalale toetada ning oli aru saada, et see tegi talle palju valu.

Kuurist leitud kassipoeg.
Kuurist leitud kassipoeg. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Esialgu vaatas kassi üle kohalik veterinaar, kes määras valuvaigisti ja ravi. Kassipoja seisund halvenes aga üsna kiiresti, ta loobus söögist ja joogist ning muutus loiuks. Esialgu esmaspäevale planeeritud röntgenit enam oodata ei saanud — kassipoja võttis enda hoole alla Loomade Kiirabi, kus tuvastati luumurd. Prognoos pole kiita ning ühe variandina kaalutakse amputatsiooni. 

Kuna kassipoeg oli pikalt nälginud, nõrk ja loid, siis jäeti ta kiirabisse esialgu tilguti alla. Tänaseks on jala üle vaadanud ka veterinaar Valdeko Paavel ning hetkel ei jää abistajatel üle muud, kui loota, et ellujääja vapralt edasi võitleb. 

Kassipoeg Väike Kribu kliinikus.
Kassipoeg Väike Kribu kliinikus. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Kassipoja ravikulud lubab katta Eestimaa Loomakaitse Liit, kuid kuna tegu on puhtalt annetuste abil tegutseva organisatsiooniga, on toetussummad väga oodatud. Kliinikuarve suuruseks prognoositi ilma igasuguste operatsioonide ja suuremate uuringuteta ligi 400 eurot, kuid tõenäoliselt kasvab see lõpuks mitmekordseks. 

Kassipoja ravi saab rahaliselt toetada kahel viisil: 

  • Pangaülekanne

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

Selgitus: «Väike Kribu»

  • Annetustelefonid

9000 777 (5.-)
9000 888 (10.-)

Helistades kuula kindlasti lõpuni tervitustekst, sest vastasel juhul annetust ei toimu.

Praegu pole teada, kas kassipojad heitis kuuri kellegi kuri käsi või tõi mõni hulkuv emakass nad seal ilmale. Loomakaitse Liit palub sellegipoolest kõigil üle vaadata ka seisvad kuurid, varjualused ja keldrid — neisse laokile jäetud praht ja mittetarvilikud esemed võivad loomadele fataalseks saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles