Vaikse ookeani saarekese tähelepanuväärseimaks elanikuks on üksik part

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Part Trevor.
Part Trevor. Foto: New Zealand High Commission Niue / Facebook

Vaikse ookeani lõunaosas, 2400 kilomeetri kaugusel Uus-Meremaast asub väike Niue saar. Populatsioon — 1600 inimest ja üks part. 

Selle aasta alguses ilmus Niue saarele kohalike imestuseks justkui eikusagilt part. Saarel looduslikult ühtegi parti ei pesitse ning nii sai linnust kohalik kuulsus. 

Part ristiti Trevoriks ning tema heaolu tagamisest on kohalike hulgas saanud omamoodi missioon. Kuna saarekesel ühtegi tiiki ei ole, võttis part omaks väikese veelombi ning nüüd käivad inimesed seda regulaarselt veega täitmas, et Trevoril oma isiklik veesilm oleks. Samuti jäetakse pardile süüa ning turistid teevad temaga pilte. Kuidas Trevor Niuele jõudis, on aga müsteerium. Populaarse teooria kohaselt võttis ta ette pika lennu Uus-Meremaalt, kuid on ka võimalus, et lind sõitis mõne laeva pardal jänest. 

Foto: New Zealand High Commission Niue / Facebook

«Kõik teavad Trevorit ja kõik on tema heaolu pärast mures,» sõnas Uus-Meremaa volinik Niuel Kirk Yates. «Kohalikud tegid isegi uurimistööd — kui esialgu viisid kõik pardile saia siis nüüd pakutakse talle tervislikumaid valikuid nagu herned, oad, mais ja riis.»

Kuigi Trevor tundub oma praeguse elukorraldusega rahul olevat, ei ole Yatesi sõnul veel välja mõeldud, mis temast edasi saab. Kuna lind võib hakata end üksikuna tundma, kaalutakse talle kaaslase leidmist või tema mujale kolimist. Viimane variant on aga vastumeelt paljudele kohalikele, kellele Trevor armsaks on saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles