Video: Eesti andekad trikke tegevad chihuahuad hullutavad sadu tuhandeid inimesi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Chihuahua Sõprade Liit / Kuvatõmmis videost

Chihuahua Sõprade Liidu neljajalgsed liikmed on ühed tõeliselt andekad koerad, kes oskavad kümneid eri trikke ning ei pea paljuks neid ka kaamera ees demonstreerida.

Chihuahua Sõprade Liit eesotsas treener Krista Laanetiga korraldab sülekoertele trikiõpet ja spetsiaalselt selleks otstarbeks valmistatud miniatuursel agility-rajal trenne. Samuti õpetatakse chihuahuadele koertele mõeldud nuputamismängude lahendamist.

Videos esinevad chihuahuad on trikke õppinud ja agility-rajal harjutanud mitu aastat. Videos nähtu ei ole kõik, mida need nutikad chihuahuad on selgeks õppinud — erinevaid trikke on kokku üle kolmekümmne ja rajal on takistusi veel. Igas trennis tuleb koertel läbida erineva raskusastmega rada. Kutsade videod on internetis tõeliselt populaarsed — uusim video on nelja päevaga kogunud üle 15 000 vaataja ning vaadatuimat videot on näinud lausa 4,3 miljonit inimest.

Kokku käib trennis lausa 34 chihuahuat, kuid kuna huvi hakkasid tundma ka teiste väikesekasvuliste tõgude omanikud, teevad nendega koos kaasa ka taksid, toy terjerid, pomeranianid ja springerspanjelid. 

«Väikest kasvu sülekoeri, eriti chihuahuat, peetakse rumalateks ja see kurvastab, sest see ei ole tõsi,» nentis Krista Laanet. «Chihuahuad on intelligentsed ja väga kiired õppijad, niisamuti ka yorkied ja pomeranianid. Olen tähele pannud, et probleemselt käituvad koerad õpivad tihti trikke väga kiiresti.»

Liidu koerad käivad esinemas heategevusüritustel, kus aitavad koguda raha haigetele ja koduta koertele, on külastanud ka SOS Lasteküla lapsi ja toetanud erinevatel näitustel koerte varjupaikade tegevust. Chihuahuad on ka hinnatud modellid koerterõivaste tootjatele, kuna nad on koolitatud ja oskavad laval trikke tehes rõivakollektsioone esitleda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles