Südantsoojendav video: vangistuses kasvanud loomad said esmakordselt vabadusse

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: International Animal Rescue / Ca / Caters News Agency / Scanpix

Loomapäästeorganisatsioon International Animal Rescue (IAR) päästis viimase kolme aastaga illegaalsete äritsejate käest 20 nälginud ja viletsa tervisega loorit. Nüüd lasid nad loomad lõpuks vabasse loodusesse. 

Seitse isast ja 13 emast loorit ei olnud kunagi saanud nautida tõelist vabadust. Kõik loomad läbisid IARi hoole all kosudes vajalikud terviseuuringud ning nüüd jõudis kätte aeg, mil nad lõpuks loodusesse viidi. 

Looride uueks koduks on Indoneesiale kuuluva Jaava saare läänerannikul asuv kaitseala. IARi vabatahtlikud jälgivad loomade kohanemist järgmise kahe kuni nelja nädala jooksul, et olla kindlad, et loorid uues elukohas hästi hakkama saavad. 

«Looride loodusesse tagasi viimine on raskem, kui nende püüdmine,» nentis IARi programmijuht Robithotul Huda, kelle sõnul on tegu palju aega nõudva protsessiga. «Neid müüakse lemmikloomadeks, kuid paljud surevad kiirelt. Seetõttu püüame me inimestele selgeks teha, et looride ostmine teeb kogu sugukonnale vaid kahju.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles