Fotod: Eesti Metsloomaühing tõi veevõtukaevust välja kährikupoja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eesti Metsloomaühingul on käed-jalad igapäevaselt tööd täis, sest abi vajavaid karvaseid ja sulelisi on palju. Mõne päeva eest võttis ühing enda hoole alla täbarasse olukorda sattunud kährikupoja.

Tarkusepäeval, 1.septembril tuli Metsloomaühingule teade Jõgevamaalt. Hädas oli nooruke kährikupreili, kes kukkunud tuletõrje veevõtukaevu. Kaevus olles oli loom nõrkenud, ei söönud ise ega suutnud ka püsti tõusta, mistõttu tema loodusesse tagasi laskmine kõne alla ei tulnud.

Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Kosumiseks sõidutati kährik Jõgevalt Põlvamaale, ühingu vabatahtliku Eevi hoole alla. Eevi pani loomakesele nimeks Käti. Tänaseks on tema olukord paranenud — Käti suudab juba ise süüa ning ringi roomata ning kui tema olukord paraneb, lastakse ta taas vabadusse.

Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Kui ka sina soovid Käti kosumist ja Eesti Metsloomaühingu tegevust toetada, saad seda teha helistades annetustelefonidele: 9009933 (annetad 5€) ja 9009955 (annetad 25€). Helistades kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu! Samuti saad teha ülekande Eesti Metsloomaühingu pangakontole EE952200221067573100 märksõnaga «Kährik Käti».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles