Tõeline talent: maalimishobiga koer kogub oma teostega heategevuseks raha

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Austraalia lambakoer Ivy on leidnud omapärase hobi — ta õppis maalima ning kasutab nüüd oma kunstiannet teiste neljajalgsete aitamiseks.

Ivy perenaine, USAs Põhja-Carolina osariigis elav Lisa Kite ostis koerale molberti kolm aastat tagasi oma sõbra soovitusel. Maiustuste toel õppis Ivy kiirelt selgeks, kuidas pintslit hoida ning on sellest ajast peale loonud kümneid taieseid.

«Ma olin ääretult üllatunud, et ta seda teha tahtis ning pildi joonistas,» meenutas Kite. «Tema esimene maal on siiani mu lemmik.»

Foto: Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Nüüd annab Kite Ivyle pintsli kätte korra nädalas ning tavaliselt on koeral korraga loomisel neli erinevat kunstiteost, et värv pintslitõmmete vahel kuivada saaks. 

Kite hakkas koera hobi eksponeerima ka sotsiaalmeedias ning neljajalgse kunstniku jälgijaskond ostab tema loomingut rõõmuga. Ühe pildi eest on Ivy teeninud lausa 170 eurot ning tema maale on muuhulgas ostetud Prantsusmaalt, Saksamaalt, Austraaliast ja Kanadast. 

«See on Ivy jaoks mäng ning minu jaoks viis temaga kvaliteetaega veeta,» sõnas Kite, kes koerale värvise pintsli suhu annab ning tal siis omasoodu tegutseda laseb. «Kogu Ivy teenitud raha läheb teiste loomade toetuseks — viimati annetasime me loomade vähiravifondile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles