Päeva armsaim video: metsloomaühingu vabatahtlik võttis jänesepoegade toitmiseks kasutusele toreda meetodi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Orav Kribu / Facebook

Eesti Metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala hoole all on kasvamas orvuks jäänud jänesepojad — mõned neist päästetud kassi küüniste vahelt, üks aga leitud traktori alt kössitamast.

Metsloomaühingu eesmärgiks on kõik oma hoolealused rehabiliteerida ning kui noored pikk-kõrvad on piisavalt kasvanud, viiakse nad loodusesse elama. Metsloomade kasvatamine on aga oskusi ja ettevaatlikkust nõudev töö — kui loom harjub inimese kohaloluga ära ja jääb tema abist sõltuma, ei saa ta looduses omapäi hakkama.

Seetõttu leidis Võsujalg, et jänesepoegi ta enam käest toita ei tohi, kuid see otsus tegi nende söötmise keerulisemaks. Tuttsabad on veel noored ja vajavad spetsiaalset piimasegu, mida joovad lutipudelitest. Võsujalg kinnitas pudelid puuri külge ja nii moodustus lutirivi, millest jänesepojad üksteise võidu jooma asusid. 

Metsloomaühing töötab vaid tänu vabatahtlikele ning kogu nende rahastus tuleb toetajate annetustest. Hättasattnud jänesepoegade üleskasvatamisele saad kaasa aidata ka sina. Selleks on kaks viisi:

  • Helistades Eesti Metsloomaühingu annetusliinile 9009933 (annetad 5€) ning 9009955 (annetad 25€). Helistades kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu.
  • Samuti saad teha ülekande Eesti Metsloomaühingu kontole EE952200221067573100 märksõnaga «jänesepojad».

Annetusraha kulub toidu, ravimite ja tarvikute ostmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles