Video: Tallinna parklas jäeti kassipoeg kaheks päevaks üksi autosse

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Eile leidis Tallinnas asuva EuroPargi Suurtüki parkla valvur ühest autost kassipoja. Kui auto aga veel tänagi liikunud polnud ning omanik end näole ei andnud, otsustas naine oma leiust teavitada häirekeskust ja loomasõpru.

«Teist päeva on antud sõiduk ühes parklas,» rääkis parklavalvur ning kodutuid loomi abistava organisatsiooni Pesaleidja vabatahtlik Reelika. «Kõik oleks okei, kui siin sõidukis ei viibiks mõnekuune kassipoeg.» Esialgu otsustas naine mitte muretseda — ilm oli jahe ja vihmane ning auto parklas olnud vähem kui pool tundi. Täna tööle saabudes oli aga auto sama koha peal ning taevas säras päike, mis masina salongitemperatuuri aegamisi kergitas. 

Autos oli näha liivakasti, kuid mitte toidu- ja jooginõusid. Kuna Reelikal masina omanikuga kontakti saada ei õnnestunud, andis ta kassipojast teada häirekeskusele. «Häirekeskusest öeldi, et tulevad lõhuvad ise klaasi ära kui omanik on kättesaamatu,» jagas Reelika sotsiaalmeedias. «Kas tõesti inimene ei suuda selge peaga mõelda?»

Peagi andis naine aga teada, et lahkus kümneks minutiks ning tagasi jõudes kassi enam autos ei olnud. «Ilmselt politsei kõnele vastas ja sai aru, et on valesti käitunud, kas siis teadlikult või mitte,» arvas Reelika. «Loodetavasti ei pea kiisut enam siin üksi niimoodi autos nägema.»

Isegi 5–15 minutit kuumas autos võib loomale ohtlikuks osutuda. Selleks ei pea välistemperatuur isegi ülemäära kõrge olema: kui õhutemperatuur on 22 soojakraadi, võib auto sisetemperatuur vaid tunniga kerkida lausa 47 kraadi peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles