Video ja galerii: Helsingi loomaaias sündis haruldane punane panda

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tutvustas Helsingis asuv Korkeasaari loomaaed esmakordselt oma uut asukat — juulis sündinud punast pandat. 

Talitajad ei oska öelda täpset kuupäeva, mil pisike pandapoeg ilmavalgust nägi, sest emasloomad hoiavad oma järeltulijaid mõnda aega pärast sünnitust peidus. Korkeasaari loomaaia kuraatori Hanna-Maija Lahtineni sõnul peab pisike panda enne väliaedikusse suundumist veel veidi kasvama ning külastajad saavad teda näha hiljemalt oktoobrikuu algusest. 

«Hea õnnega võib pandapoega silmata ka varem, sest ema kannab teda väsimatult kaasas,» sõnas Lahtinen. «Ta hoolitseb oma järeltulija eest väga pühendunult ning me tahame neile pakkuda võimalikult palju vaikust ja rahu enne, kui külastajad neid uudistada saavad.»

Punaste pandade näol on tegu ohustatud loomaliigiga ning maailmas arvatakse neid olevat 10 000 isendi ringis. Viimastel aastatel on loomaaedade aretusprogrammid aga populatsiooni arvukuse suurendamisele jõudsalt kaasa aidanud. 

Helsingi loomaaed on koduks enam kui 150 loomaliigile ning on üks väheseid loomaaedasid, mis asub saarel. Samuti on tegu ühe vanima loomaaiaga — Korkeasaari asutati juba 1889. aastal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles