Jõgevamaa pere püüab päästa väljasuremise äärel olevat koeratõugu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skye terjer
Skye terjer Foto: By Pleple2000 [GFDL, CC-BY-SA-3.0 or CC BY-SA 2.5], from Wikimedia Commons

Vabakutselised tõlkijad ning Kennel Ribessita koerakasvatajad Priit ja Rita Tali püüavad Eestis populariseerida maailmas vähetuntud koeratõugu — Skye terjerit, keda tema kodumaal Briti saartel ähvardab väljasuremine.

«Üheksa aastat tagasi saime esimese Skye ja siis avastasime, et ta on nii fantastiline tõug, kes hakkab samas välja surema,» vahendab Vooremaa Priit Tali sõnu. «Oleme suutnud Eestimaal Skye terjerite populatsiooni ka kasvatada, enamik meie kutsikaid on jäänud Eestisse, vaid üks on läinud Soome. Globaalselt pole olukord siiski muutunud ja tõu kodumaal Briti saartel sureb see ilmselt lähema 10-15 aasta jooksul välja.»

Osalt on selles süüdi trendikate tõugude esiletõus, mis sööb traditsioonilised tõud välja. Üheks viimase aja trendiks on ka ebaloomulikud «disainertõud», näiteks labradoodle, kus omavahel on ristatud labrador ja puudel.

Loe lähemalt Vooremaast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles