Poissi trahviti koera surnukspeksmise eest (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ernie Janes / Scanpix

Suurbritannias, Cornwallis, St Ives`i linnas peksis 15-aastane poiss eelmise aasta oktoobri lõpus surnuks bullterjeri, ja sai trahviks ligi 550 eurot. 

Poiss mõisteti süüdi koerale ebavajalike kannatuste tekitamise eest ja talle kehtestati keeld omada loomi viis aastat, vahendas BBC.

Juhtumiga tegelenud kohtunik Diana Bakeri sõnul kannatas bullterjer Teddy murtud kolju ning mitme pea- ja kaelavigastuste käes, mis põhjustasid loomal sisemise verejooksu.

Intsident leidis aset, kui Teddy kohtus süüaluse poisi perekonna koeraga, ja poiss ründas Teddy`t, sest kaotas kontrolli enda käitumise üle. Poisi perel lubatakse siiski hoida alles nende terjer. 

Surnukspekstud koera omanik Jacqueline Stevensi sõnul lõhestas juhtunu tema elu ning Jacqueline kavatseb St Ives`i piirkonnast tulevikus eemale hoida.

Bakeri sõnul on koduvägivald «tunduvalt mõjutanud» tema emotsionaalset heaolu. «Te olete noor mees, kes on pikka aega elanud koduvägivallaga,» ütles Baker poisi poole pöördudes. Ta lisas, et koduvägivald on mõjutanud oluliselt poisi emotsionaalset heaolu ja stressitaluvust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles