Loomapoodides plaanitakse keelustada kassi- ja koeramüük

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Martin Vollmer / PantherMedia / Scanpix

Suurbritannia valitsus plaanib kehtestada keelu kasside- ja koerte müügile lemmikloomapoodides. 

Ettepanekud lähevad arutelu alla ning nende kohaselt peaksid pöörduma ostjad, kes tahavad soetada endale alla kuue kuu vanust looma, loomakasvataja poole või loomade päästekeskusesse, vahendas BBC

Selle aasta oktoobrist kehtestub ka litsentsiga müüjatele keeld müüa koeri ja kasse, kes on alla kaheksa nädala vanad. 

Keelu eesmärgiks on vähendada loomadel terviseprobleeme, mis tulenevad kehvades elutingimustes kasvamisest. 

Lemmikloomade töötuste födreratsiooni esindaja sõnul peaks suletama koerakutsika kasvandused, kuid tuleb teada, et sellega võib kaasneda lemmikloomade ebaseaduslik müük.

Kolmandate osapoolte poolt müüdud kutsikate arvu ei ole kantud andmebaasidesse, kuid loomade heategevusasutuse Blue Cross`i kogutud andmetel on see hinnanguliselt vahemikus 40 000 ja 80 000 koera aastas. 

Keelu rakendamist toetab ka Lucy seaduse kampaania, mis nimetati ühe koera Lucy järgi, keda koheldi halvasti kutsikakasvanduses. Nimelt päästeti koer nimega Lucy kasvandusest viis aastat tagasi.

Koera selgroog oli kumerdunud ja tal oli tekkinud ka epilepsia, sest Lucyt peeti kitsas puuris. Paraku suri koer kaks aastat tagasi. Lucy seadust toetavale avaldusele kirjutas alla 150 000 inimest ja seda arutati Suurbritannia parlamendis maikuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles