Uus seadeldis aitab hoida silma peal lemmiklooma tervisel

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Petr David Josek / AP / Scanpix

Tšehhi ettevõtja Robert Hasek andis välja lemmikloomadele mõeldud aktiivsusmonitori, kui avastas, et bullterjer harrastab omaniku seljataga laiska eluviisi. 

Foto: Petr David Josek / AP / Scanpix

Hasek käis enda bullterjeri Darwiniga jooksmas pea 5 kilomeetri pikkusel rajal ning pärast  jooksu avastas omanik, et koer oli omadega täiesti läbi, vahendas abc12.com. Hasek oli üllatunud, sest ta arvas, et koer on füüsiliselt heas vormis ja aktiivne. Omanik otsustas jälgida koera aktiivsust paigutades talle pulsikell, ning avastas, et Darwin on aktiivne vaid tema silme ees. 

Hasek mõttele anda välja aktiivsusmonitor Actijoy, mis jälgib lemmikloomade liikumist. Seade maksab 260 eurot ja see jälgib lemmikloomade toitumist, vee tarbimist ning füüsilist aktiivsust. 

Actijoy on mõeldud nii ülekaaluliste loomade peremeestele kui ka loomaomanikele, kes tahavad ennetada oma loomade terviseprobleeme ja rasvumist. Actijoy tegevjuhi Jana Rosenfelderova sõnul on nende ideaalklient selline, kes tahabki eelkõige ennetada lemmiklooma tervisehädasid.  

Robert Haseki sõnul on lemmikloomadele mõeldud tehnoloogia viimase kuue aasta jooksul kiiresti arenenud ja ka tema lemmikloomade aktiivsusmonitor on näide viimatistest tehnikaarengutest, mis kanduvad üle inimestele mõeldud tehnikast ka lemmikloomade vidinatele.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles