Eestis kaubikusse aheldatud koer leidis kodu Lapimaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Irina Jesikova / PantherMedia / Scanpix

Sel suvel šokeeris Soome turisti Salme külas räpane lehmaketi otsa aheldatud koer, kes elas mahakantud kaubikus lõksus - praeguseks on lugu saanud õnneliku lõpu ja koer elab Lapimaal, kirjutab Meie Maa.

Turist imestas, kas taoline koerapidamine on Eestis tõepoolest lubatud ja pöördus Eestimaa Loomakaitse Liidu poole, olles valmis juba ka politseilt abi paluma. Kohalikud teadsid kohale sõitnud Heiki Valnerile rääkida, et papi, kes koera toidab, ei ole süüdi. Eelmised omanikud jätsid koera kolides temale ja tema võttis vaevaks pakkuda koerale toitu ja peavarju.

Bella on husky tõugu noor, ilus ja sõbralik loom, kuid tema pidamine käis papil üle jõu. Valner kirjutas oma blogis, et papi loovutas koera kergelt ja oli õnnelik, et Bella saab parema elu peale. Lisaks oli Papil töökoja taga teine koer, 15-aastane ja poolpime, kuid hästi toidetud. Tema jäi peremehe juurde oma vanaduspõlve veetma.

Bella pesti puhtaks ja vaadati arstide poolt üle. Hea tervise juures loom on saanud praeguseks uue kodu Lapimaal ehk Bella uus algus on parem kui looma päästjad osanuks oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles