Miks on oluline pöörata tähelepanu koera suuhügieenile?

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Hammaste pesemine on osa iga inimese päevarutiinist ning nii peaks ka olema koerte hammaste hooldamisega, sest vastasel juhul võib ka lemmikutel tekkida erinevaid hambahaigusi. 

Koerte hambaid tuleks pesta, et ennetada halitoosi, mis on suus levivatest bakteritest põhjustatud krooniline halb hingeõhk. Kuigi enamasti ei pöörata koerte hingeõhule erilist tähelepanu, ütleb see loomade tervisliku seisundi kohta ühtteist, vahendas The Courier

Kolmandal eluaastal esineb 80 protsendil koertest hambahaiguste sümptomeid. Suurem risk hambahaiguste tekkeks on väikest kasvu koertel ja vanematel loomadel. 

Nimelt peaks halva hingeõhuga loomaga pöörduma kindlasti loomaarsti poole, sest see võib olla märgiks, et koeral esineb hambahaigusi. Terve koera higemed on säravad ja roosad. Hambahaiguse märgiks on puunikaskollased hambad ja punased paistes higemed.

Kui suuhügieeni eest ei kanta hoolt, võivad bakterid sattuda hammaste juurtesse ja tekitada koerale valusid või põhjustada ka hammaste väljalangemist. Halvimal juhul võivad bakterid areneda ka vereringesse ja nii suureneb risk südamehaiguste tekkeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles