Video ja galerii: pingviinipoeg pistab esimest korda varba vette

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Akroni loomaaia töötajad ei saaks olla rohkem uhked: vaevalt kahekuune pingviinipoeg võttis vapralt ette oma esimese katsumuse ning sukeldus pea ees basseini.

Meessoost Humboldti pingviin, kes sündis 1. juunil Ohio osariigis Akroni loomaaias, on zoopargi töötajate eriline lemmik, kuna tema vanemad tõukasid poja endast ära. Seega on nad ta ise üles kasvatanud ning vapper lind valmistub ette, et lõpuks kolida pingviinide elualale.

Selleks aga tuleb selgeks saada ujumine. «Nagu kõik pingviinipojad, polnud ka tema alguses endas päris kindel,» ütles Akroni loomaaia töötaja Vicky Croisant, et vesi tundus linnule parajalt kahtlane värk. «Aga ta harjus kiirelt ning pärast 20-30 minutit hakkas isegi sukelduma - see on miski, mida me tavaliselt koheselt ei näe.»

«Hetkel on ta ikka veel natuke kohmakas ja ei tea täpselt, mida oma jalgadega teha, aga tema enesekindlus kasvab, mida rohkem ta aega vees veedab.»

Augusti lõpus plaanitakse pingviin elualale kolida ning siis ta saab endale ka nime. Nimevõistlus käib hetkel loomaaia Facebooki-lehel.

Vaata ka nunnut videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles