Kuidas panna hooletud loomaomanikud vastutust kandma?

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerte väljaheidete tänavatele jätmine on suur probleem nii Itaalias kui mujal Euroopas.
Koerte väljaheidete tänavatele jätmine on suur probleem nii Itaalias kui mujal Euroopas. Foto: Konstantin Senyavskiy / PantherMedia / Scanpix

Itaalia põhjaosas asuvas külas Malnate`s uurivad kesskkonnaametnikud koerte DNA kaudu, millised loomaomanikud ei korista enda lemmikute järelt. 

Selle aasta alguses palus Malnate linna keskkonnaamet loomaomanikel registreerida kõik koerad kohalikku andmebaasi, vahendas ABC news. Andmebaasi kanti sisse üle 2000 koera, kellelt võeti süljeproov ning omanikke, kes ei registreerinud enda koerasid andmebaasi vabatahtlikult, trahviti ligi 50 euroga. 

Itaalias ja ka terves Euroopas on juba kaua tekitanud muret olukord, et koerapidajad ei korista lemmikuga jalutamas käies enda loomade väljaheiteid. Kuigi koristamata jätmise eest trahvitakse inimesi suurte summadega, on olnud neid seni raske teolt tabada. 

Malnate`i kesskkonnaameti volinik Giuseppe Riggi sõnul toimib uus süsteem märkimisväärselt hästi, sest kui inimesed teavad, et nende koerad tuvastatakse, käituvad nad eeskujulikult ning hoiavad kõnniteed puhtana. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles