Loomaarst vastab: miks ei ole kassidele prille?

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Ajalehe The Telegraph loomaarst Pete Wedderburn vastav loomaomanike saadetud küsimustele. 

Küsija: Minu viieaastase koera käpapatja tekkis lõikehaav ja loomaarsti juures urises koer, kui arst üritas haiget piirkonda pigistada. Selle peale lõi arst koera sõrmenukkide ja jalaga, öeldes: «Nii juhtub, kui sa üritad kedagi hammustada». Vahetasime koheselt arsti, kuid pärast seda intsidenti pelgab meie kutsa loomaarste. Mida teha? 

Wedderburn: Te toimisite õigesti. Arstid peavad mõistma, et loomadel on arsti juures käies hirm ning nad on ebamugavas olukorras. Loomaarstide ülesandeks on panna koer end paremini tundma, kuid löömine teeb olukorra hullemaks. Küsige nõu enda uuelt arstilt ning leidke koos lahendus, mida teha, et koer tunneks end paremini.

Küsija: Minu 10-aastasel kassil on kehv silmanägemine. Kas kontaktläätsed või isegi prillid oleks võimalik lahendus? 

Wedderburn: Kontaktläätsesid kasutatakse vaid keeruliste meditsiiniliste probleemide, näiteks silmahaavade puhul. Kahjuks ei ole loomadele aga prille leiutatud. Kui kassil on hallkae, võib aidata operatsioon, kuid nägemisprobleemidel võib olla ka teisi põhjuseid. Küsige enda loomaarstilt saatekirja eriarstile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles