Tallinna linnaosavanemate ühine palve: palun ärge toitke veelinde!

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja / Scanpix

Möödunud pühapäeval Lasnamäel Pae pargis toimunud pirukafestival lõppes traagiliselt luigeperele, kelle «heasoovlikud» inimesed surnuks söötsid. Seetõttu paluvad Tallinna linnaosavanemad nüüd, et inimesed veelindude toitmise lõpetaks.

Kutsume kaaslinlasi üles linde mitte toitma,» algab ühispalve, millele on alla kirjutanud kõik Tallinna linnaosavanemad. «Kasu asemel teeb see neile ainult kahju. Veelindude toitmine on õigustatud vaid väga külmadel talvedel rannikuäärse vaba vee puudumisel, kuid see on pigem erand ning ka siis tuleks neile anda mitte saia vaid sobivaid juur- ja puuvilju.

Palume appi kasvatajaid ja õpetajaid, kes saavad lastele jagada teadmisi, millised võivad olla lindude toitmise tagajärjed. Kutsume üles ka  kodanikke, kes märgates kaaslinlasi linde toitmas annaksid neile teada tegevuse tagajärgedest. Palume kõigil inimestel anda haigete lindude märkamisel sellest koheselt teada telefonil 1313.

Järgmisest aastast asuvad igas linnaosas tööle pargivahid, kes hoiavad pargis korda ning jälgivad, et linde ei toidetaks.Olgem loodusesõbralikud ja õpetame ka oma lapsi ja lähedasi loodust kaitsma!

Igaüks saab aidata. Kui näete kedagi linde toitmas – sekkuge!»

Alla kirjutanud:

Maria Jufereva, Lasnamäe linnaosa vanem

Vladimir Svet, Kesklinna linnaosa vanem

Grete Sillis, Nõmme linnaosa vanem

Alina Tubli, Pirita linnaosa vanem

Marek Jürgenson, Haabersti linnaosa vanem

Lauri Laats, Mustamäe linnaosa vanem

Raimond Kaljulaid, Põhja-Tallinna linnaosa vanem

Jaanus Riibe, Kristiine linnaosa vanem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles