Hea teada: kuidas kassi transpordipuuriga harjutada

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: emmanuelle bonzami / PantherMedia / emmanuelle bonzami / Scanpix

Varem või hiljem tuleb igal kassiomanikul ette vajadus oma lemmikut transportida. Kui kass aga puuri pelgab, võib sellest saada tõeline katsumus. 

Leia kandepuur, mis kassile meeldib

Parim valik kasside transportimiseks on kast ning ideaalis selline, mille pealmine pool ära käib. Nii saab kasti alumisest osast kassivoodi, millega kassi õpetamist alustada. Pane sinna pehme pleed või rätik, mis kassile meeldib ning harjuta teda sellel magama. Jäta «voodi» kassile kergelt ligipääsetavasse kohta, et ta sinna vabatahtlikult läheks. 

Kasuta meelitamist

Maiused ja mänguasjad on suurepärane viis õpetada, et kandepuuri karta ei tasu. Kui kass vabatahtlikult sisse läheb, premeeri teda, kuid ära kasuta sama preemiat muude tegevuste juures. Kui kass juba puuri sisenenud on, ära sulge tema järel ust, vaid lase tal rahulikult sisemust uudistada ja oma soovi järgi lahkuda. 

Toida kassi puuris

Toidukordade kasutamine harjutusabina on hea mõte — pane kassi toidunõu kasti tagumisse nurka ja juhi sellele kiisu tähelepanu. Kui ta aga toidu peale kasti minna ei soovi, pead proovima teisi meetodeid, mitte looma sundima.

Ära kasuta kandepuuri karistuskohana

Pea meeles, et kass peab kandepuuri nägema ohutu kohana. Kui ta aga pahandust tegema juhtub ja sa ta karistuseks puuri kinni paned, hakkab ta seda pelgama ja vabatahtlikult naljalt sisse ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles