Huvitav teada: miks kassid kuuma ilmaga vähem söövad? (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Leung Cho Pan / Scanpix

Kui oled kassiomanik, kelle lemmik on kuumade ilmade saabudes vähem sööma hakanud, ära muretse, sest tegu on täiesti normaalse käitumisega.

Kasside väiksemal isul on lihtne ja loogiline seletus — palavate ilmadega kulutab nende keha vähem energiat ning vajab seetõttu ka vähem kütust. Seetõttu muutuvad nad talvel vastupidiselt isukamaks: külma aja saabudes tuleb sooja hoida ning söömine annab selleks vajalikku energiat. 

«Kui su kass käib õues, on tavaline, et ta end suvel harvemini näole annab,» nentis loomaarst Clare Hamilton. «Nad otsivad endale mõnusalt jaheda ja varjulise koha ning heidavad sinna puhkama selle asemel, et end toidu nimel tuppa vedada.»

Loomulikult on kassid ka põikpäised ning kui nad süüa ei taha, ei saa neid selleks sundida. Sellegipoolest tuleks looma käitumist siiski jälgida, sest mõnikord võib isutuse põhjuseks olla ka haigus ning kahtluse korral on alati kindlam oma lemmik veterinaari juurde kontrolli viia.

Tavaliseimad haigustunnused kasside puhul on kontakti vältimine, oksendamine või kõhulahtisus ning letargia. Ka kassid võivad saada kuumarabanduse ning selle vältimiseks peab loomal olema ligipääs jahedale kohale ja joogiveele. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles