Aasta ema: koskel võttis enda hoole alla pea 80 tibu (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Brent Cizek / Caters News Agency / Scanpix

USA Metsloomafotograaf Brent Cizek läks järve äärde, et püüda fotodele veelindude elu. Ootamatult sattus mees peale aga üüratult suurele kosklaperele.

Cizek, kes läks paadiga Minnesotas asuvale Bemidji järvele, märkas kosklaema esmakordselt 27. juunil. Sel päeval luges ta kokku 56 kosklatibu, kes emalinnul pühendunult sabas püsisid. Kui Cizek kaks nädalat hiljem naases, oli pere veelgi kasvanud — tibusid oli kokku 76. 

Foto: Brent Cizek / Caters News Agency / Scanpix

Cizeki fotod kosklaperest on saanud vastukaja kogu maailmast ning inimesed ei suuda uskuda, kui palju tibusid vanalinnu hoole all sirgumas on. On aga vähetõenäoline, et kõik tibud omavahel suguluses on: üks Minnesota ornitoloog kutsus nähtust naljatlevalt lasteaiaks ja ütles, et üks lind võttis lihtsalt juhtimise üle ja adopteeris vanemateta tibud. 

Juuli keskpaigast alates on Cizek igapäevaselt järvel käinud ja loodab sellega jätkata, et näha, kuidas hiiglaslik linnupere hakkama saab. «Sellise linnuhulga pildistamine ei olnud kerge, sest nad olid pidevas liikumises,» nentis fotograaf. «Kuid vastukaja mu piltidele on olnud uskumatult positiivne, sest need valmistavad inimestele rõõmu.»

Foto: Brent Cizek / Caters News Agency / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles